Individuele rondreizen Alle reizen op maat aanpasbaar Lokale organisatie Laagste prijsgarantie!
×

Gratis naar Vakantiesalon Brussel

Van 6 t/m 9 februari staan we weer op Vakantiesalon Brussel! Maak een afspraak om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen.
Bestel je gratis kaarten nu!
JA, IK WIL GRATIS KAARTEN!
fi - Myanmar - Ballonvlucht over de tempels van Bagan

Ballonvaart Bagan, Myanmar

Home / Blog / Ballonvaart Bagan, Myanmar

Denk je aan Bagan, dan denk je aan de vele prachtige tempels die in deze stad te bewonderen zijn. Er is geen betere manier om dit fenomeen te ontdekken dan vanuit de lucht! Daarom staat een ballonvaart over Bagan met stipt op 1 op onze bucketlist.

Myanmar Bagan ballonvlucht NatasjaGeen tijd om uit te slapen want om 05:30 uur staat de chauffeur in het hotel klaar en brengt ons naar een open vlakte. Op het uitgestrekte veld kunnen we de ballonnen al zien liggen en staan we er versteld van hoe ontzettend groot ze eigenlijk zijn! We worden ontvangen met koffie en thee en ook meteen voorgesteld aan de piloten. Omdat Myanmar zelf nog geen opleidingen heeft voor luchtballon piloten, komen alle piloten uit verschillende westerse landen. De piloot die ons vandaag zal vliegen komt uit Engeland, maar woont al meer dan 10 jaar in Bagan. Voordat we richting de ballonnen gaan, krijgen we ook een veiligheidsbriefing om zo goed mogelijk voorbereid aan het avontuur te beginnen.

Myanmar Bagan BalloonvluchtAangekomen bij de luchtballonnen kunnen we kijken hoe de mand er uit ziet en wordt voorgedaan hoe je in de landingspositie moet gaan zitten. Ondertussen wordt de ballon met lucht gevuld, die daarna verwarmd wordt met gasbranders. Er is genoeg tijd om foto’s te maken van dit unieke moment. Verwonderd staan we te kijken hoe de ballon toeneemt in omvang en met welke precisie er gewerkt wordt. Per luchtballon is er een team van 10 man die samen met de piloot alles gereed maakt. Eén voor één gaan de ballonnen om ons heen de lucht in en begint het bij ons nu toch wel te kriebelen!

Het is zover! De piloot roept dat de ballon gereed is en één voor één klimmen we in de mand. In totaal kunnen er 16 mensen mee, verdeeld over 4 compartimenten. Eenmaal in de ballon wordt de landingspositie nog een keertje geoefend, zodat die er goed in zit. De goedgevulde luchtballon is klaar om op te stijgen en voor dat we het weten zweven we al in de lucht. Langzaam wordt de wereld onder ons kleiner en kunnen we genieten van de zonsopkomst. In één woord magisch! Het goudgele licht waant zich een weg langs de honderden pagodes en tempels. We vliegen langzaam verder over de stad en hier en daar wijst de piloot de bekende tempels aan en vertelt ons de geschiedenis van dit prachtige land.

Myanmar Bagan 2000 tempels en pagodasMet de ochtendzon op de achtergrond genieten wij van al het leven dat onder ons ontwaakt. Van het platteland met koeien en geiten tot aan monniken die op weg zijn naar de tempels. Na ongeveer een uurtje over deze prachtige stad gevlogen te hebben, is het helaas alweer tijd om te landen. Het team staat weer klaar om hierbij te helpen en laat de landing mooi en rustig verlopen. Om na te genieten van dit geweldige avontuur, staat er voor ons midden in een zandbank een tafel klaar met champagne en verse croissants. Smullen maar! Wij zijn nu op deze bijzondere plek geland, maar er zijn in totaal 3 verschillende plekken waar je kunt landen afhankelijk van de windrichting.

Jammer genoeg komt er aan al het moois een eind en worden we na de heerlijke champagne teruggebracht naar het hotel. Rond 09:00 uur komen we hier weer aan en hebben we nog de hele dag om deze stad verder te ontdekken. Kortom: een fantastische ervaring rijker en een absolute ‘must do’ tijdens een bezoek aan Bagan. Wil je dit avontuur zelf beleven, lees hier dan snel verder!

Onze reistips

Vietnam - Platteland Buffel in Modder - Do it your way Individuele rondreis
Vietnam
Individuele rondreizen - 15 dagen
15-Daagse rondreis Vietnam, Do it your way!
  • Het beste van Vietnam on a budget
  • De hoofdlijnen van de reis staan vast, de rest bepaal jij!
  • Duik in de lange, beruchte historie van Vietnam
per persoon vanaf
€1007
Cambodja - Angkor Wat Luchtfoto Vanaf Luchtballon - 4 Dagen Siem Reap
Cambodja
Cambodja - 4 dagen
4-Daagse bouwsteen Siem Reap
  • De ideale aanvulling op jouw rondreis
  • Bezoek o.a. de beroemde Angkor Wat en Angkor Thom
  • Maak een unieke boottocht
per persoon vanaf
€396
Indonesie - Orang Oetans - Oog in oog met de Orang-Oetans op Sumatra
Indonesië
Excursies - 5 uur
Spot Orang-oetans op Sumatra
  • Halve dagexcursie
  • Kom oog in oog met de Orang-Oetans op Sumatra
  • Wandel door de jungle van Gunung Leuser NP
per persoon vanaf
€65
Indonesie Lombok Mt Rinjani trekking
Indonesië
Indonesië - 3 dagen
3-Daagse bouwsteen Mt Rinjani trekking (Lombok)
  • De mooiste trekking van Indonesië, op Lombok
  • Adembenemend uitzicht van de kraterrand op het meer van Segara Anak
  • Overnacht in een tent op de berg
per persoon vanaf
€307
Blijf op de hoogte
Ontvang maandelijks tips, info over nieuwe reizen en kortingen!