Individuele rondreizen Alle reizen op maat aanpasbaar Lokale organisatie Laagste prijsgarantie!
×

Gratis naar Vakantiesalon Brussel

Van 6 t/m 9 februari staan we weer op Vakantiesalon Brussel! Maak een afspraak om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen.
Bestel je gratis kaarten nu!
JA, IK WIL GRATIS KAARTEN!
Thailand - Bangkok - Drijvende markt - Anouk 03

De leukste excursie in Bangkok: de drijvende markt

Home / Blog / De leukste excursie in Bangkok: de drijvende markt
Geschreven door Anouk – Laatste update van september 2018

Thailand - Bangkok - Drijvende markt - Anouk

Drijvende markt van Damnoen Saduak

Goedemiddag! Ik ben Anouk en ben deze week begonnen met mijn stage bij AsiaDirect in Bangkok. Op mijn derde stage dag mag ik al meteen met de gids van AsiaDirect mee om een excursie in Bangkok te doen! Vandaag ga ik naar de drijvende markt. ’s Ochtends rijden we met de transfer richting Damnoen Saduak, waar de drijvende markt zich bevindt. Wat een leuke tocht is dit!! Hieronder lees je mijn ervaring.

Thailand - Bangkok - Drijvende markt - Gids Ben

Gids Khun Ben

Tijdens de rit die ongeveer anderhalf uur duurt vertelt onze gids Khun Ben over de lokale bevolking en over de omgeving. Ze vertelt bijvoorbeeld dat het voor de lokale bevolking erg duur is om in de stad te wonen en ze laat de goedkopere woningen zien, waar de mensen wonen die wat minder te besteden hebben. Met deze feitjes en interessante informatie onderweg hoef ik me zeker niet te vervelen!

Eenmaal aangekomen bij de drijvende markt stappen we in een longtail bootje. Aan het begin van deze route vaar je langs de lokale bevolking, die langs het water woont. Ik kijk mijn ogen uit als we langs de mooie en bijzondere natuur varen! We varen ook langs een lokale tempel, waar we even stoppen om deze te bewonderen.

Thailand - Bangkok - Drijvende markt - Anouk 05

Met de longtail boot

Met de longtail boot ben je zo bij de drijvende markt! De longtail boot gaat namelijk wel 46 km per uur. Op weg naar het centrale deel van de drijvende markt kun je op allerlei bootjes etenswaren kopen. Het is een gezellige chaos van verschillende soorten bootjes, waarbij iedereen probeert om je wat lekkers te verkopen. Ik koop een coconut ice cream en wat tropische vruchten. We stappen even van het bootje af om alvast een klein deel van de markt te bekijken.

Thailand - Bangkok - Drijvende markt - Anouk 03Na deze korte stop stappen we opnieuw in de longtail boot. We varen rustig verder langs de lokale bevolking en komen uit bij de beroemde drijvende markt. We stappen van de boot af om een kijkje te nemen op de markt. Aan de zijkant van de markt liggen allemaal bootjes in het water waar je noedels, overheerlijke Thaise gerechten en verschillende soorten fruit kan kopen. Je kunt hier ook genieten van een ijskoffie of smoothie met uitzicht op de longtail bootjes.

Thailand - Bangkok - Drijvende markt - Gids Ben 02

Kokosplantage

Na de drijvende markt rijden we met de transfer door naar een kokosnoot plantage. Khun Ben vertelt dat de boeren die in dit gebied suiker produceren vaak welvarend zijn, omdat dit veel geld oplevert. Van de kokospalm worden de bladeren, nerven en het hout gebruikt om verschillende producten te maken. Khun Ben legt uit hoe ze hier suiker maken van de kokosbomen. Het is een heel proces om de kokossuiker te maken. Khun Ben laat ons alle stappen in volgorde zien. De eerste stap is om zoete sap uit de palmbomen te halen door een schijf van de bloeistengel af te snijden. De zachte vloeistof word dan gekookt. Doordat ze deze vloeistof op een bepaalde manier koken blijven de goede stoffen bewaard.

Thailand - Bangkok - Kokosplantage - Anouk 06

Alles uit kokos

Je mag elke stap van het proces proeven! In het begin is de kokossuiker nog erg bitter, maar aan het eind is het heerlijk! De gids vertelt dat de kokossuiker zowel in zoete als in hartige gerechten kan worden gebruikt. Op de lokale suikerplantage kun je allerlei producten kopen, zoals; haarolie, zeep, kokossuiker, kokosmelk en nog veel meer. Dit is erg leuk om mee te nemen als souvenirtje!

Als laatste stappen we uit bij een bijzondere tempel, namelijk de Wat Bang Kung. Deze tempel heeft een bijzondere locatie, de tempel is gevestigd in de wortels van de heilige Banyan boom. De tempel ligt op het vroegere grensgebied van Myanmar en Thailand, die vroeger de oorlog voerden. Ik vind het erg bijzonder om te zien hoe de lokale bevolking hier samen komen om te bidden!

Een echte aanrader in Bangkok

Dit was mijn allereerste excursie in Thailand. Tijdens deze tour heb ik echt mijn ogen uitgekeken! Het verdere verloop van deze dag was ik nog steeds met een glimlach aan het nagenieten van alle bijzondere indrukken die ik heb mogen ervaren! Deze excursie is een echte aanrader voor voor iedereen die geïnteresseerd is in de Thaise cultuur en natuur!

Zelf ook deze tour doen? Alle details van deze tour vind je hier.

Onze reistips

Cambodja - Angkor Wat Luchtfoto Vanaf Luchtballon - 4 Dagen Siem Reap
Cambodja
Cambodja - 4 dagen
4-Daagse bouwsteen Siem Reap
  • De ideale aanvulling op jouw rondreis
  • Bezoek o.a. de beroemde Angkor Wat en Angkor Thom
  • Maak een unieke boottocht
per persoon vanaf
€396
fi - Thailand - Boot strand water zee - Rondreis Thailand De schatten van het Zuiden
Thailand
Individuele rondreizen - 15 dagen
15-Daagse rondreis Centraal- en Zuid-Thailand
  • De schatten van het zuiden
  • Ontdek de hoogtepunten van Zuid-Thailand
  • Geniet van de unieke flora en fauna van Khao Sok NP
per persoon vanaf
€1145
Indonesie - Orang Oetans - Oog in oog met de Orang-Oetans op Sumatra
Indonesië
Excursies - 5 uur
Spot Orang-oetans op Sumatra
  • Halve dagexcursie
  • Kom oog in oog met de Orang-Oetans op Sumatra
  • Wandel door de jungle van Gunung Leuser NP
per persoon vanaf
€65
Thailand Bangkok Koninklijk Paleis
Thailand
Meerdaagse bouwstenen - 3 dagen
3-Daags startpakket Bangkok
  • Een ontspannen begin is het halve werk
  • Start je vakantie volledig ontspannen
  • Inclusief transfer vanaf de luchthaven en fietsexcursie
per persoon vanaf
€121
Blijf op de hoogte
Ontvang maandelijks tips, info over nieuwe reizen en kortingen!